2013-03-19
အိႏၵိယႏုိင္ငံ မဏိပူရျပည္နယ္ကို ျမန္မာျပည္က တရားမဝင္တင္သြင္းတဲ့ စားေသာက္ကုန္ တခ်ဳိ႕ ေရာင္းခ်ခြင့္ကို မဏိပူရျပည္နယ္ က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီးဌာန အမိန္႔နဲ႔ မတ္လ ၁၈ ရက္ေန႔က စၿပီး ပိတ္ပင္ လိုက္ပါတယ္။
ပိတ္ပင္ခံရတဲ့ စားေသာက္ကုန္ပစၥည္းေတြ ကေတာ့ Mikko ေကာ္ဖီ Calcium ေကြကာနဲ႔ ငါးေၾကာ္ ထုပ္ေတြျဖစ္ၿပီး ထုတ္လုပ္မႈ ဆုိင္ရာ အခ်က္အလက္နဲ႔ သက္တမ္း ကုန္ဆံုးမယ့္ရက္ေတြ အတိအက် မပါဝင္တာ၊ ပါဝင္တဲ့ ပစၥည္းေတြနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး စားသံုးသူေတြ အတြက္ ေဘးအႏၱရာယ္ျဖစ္မွာ စိုးတာေၾကာင့္ အခုလုိ ပိတ္ပင္လိုက္တာလို႔ မဏိပူရျပည္နယ္ က်န္းမာေရး ဝန္ႀကီး Phugzathang Tonsing ကေျပာဆိုေၾကာင္း မေန႔က ထုတ္ေဝတဲ့ အိႏၵိယေန႔စဥ္ထုတ္ သတင္းစာ The Hindu မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။
အခုလို ပိတ္ပင္လိုက္တာနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး ျမန္မာအမ်ားစုေနထိုင္တဲ့ မဏိပူရျပည္နယ္ ခ်ဴရာခ်န္ပူရ္ၿမိဳ႕မွာ ျမန္မာ အစားအေသာက္ေတြ လက္လီ လက္ကားေရာင္းေနတဲ့ မမင္းသဲလ္က အခုလို ေျပာပါတယ္။
“အဓိကက ျမန္မာျပည္ကပစၥည္းမွာ သက္တမ္းလြန္ ရက္စြဲေတြ ဘာေတြ မရွိလို႔ေပါ့ေနာ္၊ အဲဒါၿပီးေတာ့ ေနာက္တခ်က္ကက်ေတာ့ Mikko ကတ္ပံုးေတြ ရွိတယ္မလား၊ အဲဒါကို သူတို႔ထဲက တစ္ေယာက္က လက္ေတြ႕ဆင္း စစ္ေဆးေနခ်ိန္မွာ လူတစ္ေယာက္ ဆံုး႐ႈံးမႈ ရွိသြားတယ္၊ အဲဒီလိုမ်ဳိး သတင္းလည္း နည္းနည္းပါးပါး ထြက္တယ္ေပါ့၊ အဲဒါမ်ဳိးနဲ႔ သူကပိတ္ဖို႔ ႀကိဳးစားတာ၊ Mikko ေကာ္ဖီရယ္၊ Calcium ေကြကြာရယ္၊ ၿပီးေတာ့ ငါးေၾကာ္ ထုပ္ေလးေတြ၊ အဲဒီသံုးမ်ဳိးပါပဲ၊ အဓိက ပိတ္ထားတာေပါ့။”
ဒီပစၥည္းေတြဟာ တရားဝင္တင္သြင္းတာ မဟုတ္တဲ့ အျပင္ အဓိကေရာင္းေကာင္းတဲ့ စားေသာက္ကုန္ေတြ ျဖစ္ေနတာေၾကာင့္ အခုလို ပိတ္ပင္လိုက္တာျဖစ္ၿပီး ပစၥည္းေရာင္းသူ အခ်ိဳ႕နဲ႔ ပစၥည္းေတြကို မေန႔က ဖမ္းဆီး သိမ္းယူတာေတြ ရိွခဲ့တယ္လုိ႔လည္း မမင္းသဲလ္က ေျပာပါတယ္။
အခုပိတ္ပင္လိုက္တဲ့ စားေသာက္ကုန္ေတြဟာ ႏွစ္ႏုိင္ငံတရားဝင္ ကုန္သြယ္ခြင့္ တံဆိပ္ မပါဝင္တာေၾကာင့္ျဖစ္ၿပီး၊ ျမန္မာႏိုင္ငံက တင္သြင္းတဲ့ ၾကက္သား၊ အမဲသားနဲ႔ ငါးစတဲ့ စည္သြပ္ဘူးေတြကိုလည္း အိႏၵိယႏုိင္ငံေျမာက္ပိုင္း နာဂလန္းေဒသက ပိတ္ပင္ ထားတယ္လို႔ The Hindu သတင္းစာမွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။
အိႏၵိယ-ျမန္မာႏွစ္ႏုိင္ငံ လြတ္လပ္စြာ ကုန္သြယ္မႈအရ ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ သစ္၊ သံနဲ႔ သံထည္၊ အေသးစား စက္ပစၥည္းကိရိယာနဲ႔ ေဆးဝါးစတဲ့ ကုန္အမ်ဳိးအစားေပါင္း ၄၀ ကိုသာ အစိုးရေတြက ခြင့္ျပဳထားတာျဖစ္ပါတယ္။
Ref: RFA News
Wednesday, March 20, 2013
ျမန္မာႏိုင္ငံက တင္သြင္းတဲ့ ကုန္ပစၥည္းတခ်ိဳ႕ ပိတ္ပင္ခံရ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment